Golden Ten loop

21 mei 2017

Golden Ten loop 21 mei 2017


30 jaar Golden Ten!

Eén jaar nadat Atletiekvereniging De Koplopers werd opgericht organiseerden een aantal enthousiaste clubleden de eerste Golden Tenloop. Het was 1987: andere tijden! Was jij toen al aan het hardlopen? Was jij toen überhaupt al geboren? En als je al hardliep, weet je nog hoe je er bij liep en op wat voor schoenen dat ging? Hoe fancy was je hardloophorloge (not) en hoe trainde je en met wie? Zie je die hardloopvrienden nog steeds, en lopen ze nog hard?

30 Jaar is een hele tijd: afgemeten aan de leeftijd van een mens loopt die van de geboorte van een kind tot aan een volwassene met huisje-boompje-beestje. Zo is het ook met de Golden Ten loop gegaan. Deden die eerste keer hooguit een paar honderd mensen mee: nu de loop al een aantal jaren volwassen is gaat het om duizenden lopers, en duizenden toeschouwers langs het parcours. Kreeg je in de beginjaren op basis van een A4-tje met informatie over het parcours een vergunning, nu bestaat alleen al het aanvraagformulier uit 9 pagina's met vragen en toelichting . En daarin worden geen overbodige vragen gesteld! Het gaat niet alleen om de veiligheid van lopers, maar ook de toeschouwers, de bereikbaarheid van de binnenstad, beperking van de overlast, handhaving van de openbare orde, et cetera. Was het in de beginjaren genoeg om een paar honderd gulden aan sponsorgeld binnen te halen, nu kan het evenement niet betaalbaar worden gehouden zonder de steun van grote sponsoren als Trompper Optiek en Runnersworld Delft.

Met de loop der jaren is de organisatie van de GoldenTenloop meegegroeid tot een professionele organisatie van vrijwilligers. Want laten we niet vergeten dat de Trompper Optiek Golden Tenloop van A tot Z door vrijwilligers wordt gerund. En ik kan je verzekeren dat die van hetzelfde enthousiasme branden als dat clubje dat in 1987 begon: een prachtig evenement organiseren voor mensen uit Delft en omgeving die zin hebben om een wedstrijd te lopen: van jong tot oud, van beginner tot nationale topper, van gezond van lijf en leden tot lopers met een beperking. En dat allemaal in dat mooie Delft, op een prachtig parcours. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je komen kijken: kom op 25 mei Hemelvaartsdag en bezoek de binnenstad van Delft!

Marius Schwartz
Voorzitter AV De Koplopers

Wij zijn er klaar voor!

Als hardloper in Delft ben je natuurlijk al heel snel een liefhebber van Delft. Lekker 'even alles van je af lopen ' langs de grachten óf samen heerlijk te bewegen in de mooie natuur. Delft biedt 't binnen loopafstand! Dus óf je nu wandelt óf hardloopt: Je voelt je even één met Delft!

Zéker zo uniek is de sfeer in de binnenstad tijdens het grootste Delftse hardloop evenement: de Trompper Optiek Golden Tenloop. Het is dan zó gezellig: volle terrassen op de Beestenmarkt en de Grote Markt. Van alles wat langs het parcours gebeurt tot de enorme aanmoedigingen die je krijgt in het Delftse Hout. En dát al voor de 30ste keer! Een Jubileum! Dus kijk om je heen en geniet!

Daar waar op die dag menigeen een topprestatie neerzet bedanken wij als sponsoren natuurlijk graag al die vrijwilligers van AV de Koplopers die het in de maanden er aan voorafgaand, veelal avond aan avond, mogelijk maken een evenement als dit te laten plaatsvinden. Enthousiast al die mensen een onvergetelijke dag bezorgen. Samen deel uitmaken van een topevenement voor lopers van álle leeftijden. Bedrijven, verenigingen, scholen, vriendenclubs en families. Van opa's en oma's tot kind, klein- en achterkleinkinderen. Wij zijn hier buitengewoon trots op!

Een prestatie neerzetten voor een goed doel geeft natuurlijk een enorme stimulans. Wij mogen ons erop verheugen dat veel van deze unieke initiatieven hun voltooiing krijgen tijdens de Trompper Optiek Golden Tenloop!

Dit alles beleef je mee op Hemelvaartsdag 25 mei, óp of nabij de Burgwal.

Wij kijken er naar uit!

Maarten en Willie van Woerden, Trompper Optiek, hoofdsponsor

De afstanden

De Trompper Optiek Golden Tenloop is er voor iedereen. Jong en oud kan meedoen. Er is voor ieder wat wils. De binnenstad van Delft bruist en op Hemelvaartsdag net een beetje meer.

Trompper Optiek Golden Tenloop 10 km
Deze afstand is uitverkocht. Het record op de 10 km staat bij de mannen op naam van Cleophas Rop (28.52 minuten in 2004) en bij de vrouwen op naam van Christine Chephonga (33.42 minuten in 2003).

Runnersworld Delft 5 km Prestatieloop
Deze afstand is uitverkocht. Op deze afstand ontvangen de drie snelste mannen en de drie snelste vrouwen boven de 18 jaar, maar ook voor drie snelste jongens en drie snelste meisjes onder 18 jaar een ereprijs. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen wedstrijd- en prestatielopers.

2,5 km Prestatieloop
Deelname aan de 2,5 km prestatieloop is mogelijk voor kinderen van 9 t/m 13 jaar.

Jeugdloop 1 km
Voor deze loop kunnen kinderen tot en met 9 jaar inschrijven. Ouders, opa's en oma's en verzorgers kunnen hun (klein)kinderen tijdens deze loop begeleiden. Buggy's en andere kinderwagens zijn vanwege veiligheidsmaatregelen niet toegestaan op het parcours.

Inschrijven
Het is nog mogelijk om je in te schrijven op 1 km en 2,5 km. Dit kan vanaf 10.00 uur in het stadhuis op de Markt.

Herinnering
Alle deelnemers aan de kinderlopen krijgen een fraaie medaille en een traktatie. Elke deelnemer aan de 5 km of 10 km ontvangt als herinnering een mooi functioneel shirt.

Elfde Runnersworld GTL Wandeltochten

Alweer voor de elfde keer zijn onder auspiciën van de Trompper Optiek Golden Tenloop-organisatie aantrekkelijke wandeltochten in Delft en omgeving mogelijk. De hardloop speciaalzaak Runnersworld Delft is ook dit jaar sponsor van deze wandeltochten.

Voor iedereen die niet kan of wil hardlopen, maar toch sportief bezig wil zijn op Hemelvaartsdag hebben we vier wandeltochten in en rond Delft uitgezet. 5 km - Half Ten (start vanaf 9.30 uur)10 km - Single Ten20 km - Double Ten30 km - Triple Ten

Inschrijven
Inschrijven voor de 10, 20 en 30 km kan vanaf 8.30 uur in de winkel van Runnersworld Delft; de start van de 5 km 'Half Ten' is vanaf half tien. Voor de 30 km sluit de inschrijving om 11.00 uur; voor de overige afstanden om 12.00 uur.

Kosten
Voor alle afstanden geldt één prijs namelijk € 5,50 met medaille en € 3,50 zonder medaille. Deelnemers in het bezit van een KWBN-pas krijgen 1 euro korting.

Start
De start is zoals gebruikelijk bij de hardloop speciaalzaak "Runnersworld" Oosteinde 235 te Delft. Telefoon: 015-2140091

Finish
Dit jaar is de finish voor alle afstanden in de bar van het Hampshire hotel, Koepoortplaats 3. De medaille kan daar tot uiterlijk 17.00 uur worden afgehaald.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neem contact op met Rob of Jeannette Smit van Runnersworld Delft.
Telefoon: 015-2140091.
Email: info@runnersworlddelft.nl

Het programma

Afstand

Start(Burgwal)

Warming-up
(Beestenmarkt)

Prijsuitreiking
(Burgwal)

1 km Jeugdloop (tot 10 jaar)

12:00 uur

11:30 uur

13:00 uur

2,5 km Prestatieloop (9 t/m 13 jaar)

12:30 uur

12:00 uur

13:00 uur

Runnersworld Delft 5 km prestatieloop

13:15 uur

12:45 uur

14:00 uur

5 km Teamloop

13:15 uur

12:45 uur

14:00 uur

Trompper Optiek Golden Tenloop 10 km

15:00 uur

14:30 uur

16:00 uur

10 km Teamloop

15:00 uur

14:30 uur

16:00 uur

Zie ook de website: www.goldentenloop.nl

5 - 10 -20 en 30 kilometer wandelen

Frans Paap zet elk jaar de vier wandelroutes uit en is bij start en finish persoonlijk aanwezig

Teamloop voor bedrijven, instellingen, verenigingen en scholen

Naast bedrijven zijn er natuurlijk ook instellingen, scholen, buurt of wijken en families die met een team deelnemen aan de Trompper Optiek Golden Ten Teamloop. Een unieke manier om een boost te geven aan de teamspirit én het is een mooi uitje. Ruim 167 teams gaan de sportieve en gezellige uitdaging en strijd aan om fraaie ereprijzen.

Actie Beat Huntington

Drie jongeren uit Delft zijn de actie 'Beat Huntington' gestart. Zij hebben de 1/4 marathon van Rotterdam gelopen en lopen aanstaande donderdag de Trompper Optiek Golden Tenloop. Zij doen dit voor de vader van één van hen die de verschrikkelijke ziekte van Huntington heeft. Zij willen met deze actie geld inzamelen voor onderzoek naar deze ziekte door de afdeling Neurologie van het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum). Uw bijdrage zou kunnen bestaan uit statiegelddonatie of een storting op een speciaal voor deze actie geopend rekeningnummer NL45INGB0703101188 ten name van R. van Eden en B. de Graaff. Meer info op www.lumc.nl/huntington.

Tijdens de GTL zal worden gecollecteerd… Lopers zijn herkenbaar aan het shirt waarin ze lopen… Er zijn zo'n 45 lopers op de been.

ReFit Delft Jong-Talentenloop

De Trompper Optiek Golden Tenloop organiseert dit jaar opnieuw de Jong-Talentenloop.
Jongeren tot en met 18 jaar strijden bij de 5 km loop om de prijzen in hun eigen klassement.

De Jong-Talentenloop maakt deel uit van de normale 5 km prestatieloop. Alle deelnemers tot en met de leeftijd van 18 jaar doen automatisch mee aan de Jong-Talentenloop. Voor de snelste drie meisjes en jongens staan fraaie prijzen klaar. In 2016 deden 156 jongeren mee met de Jong-Talentenloop. Doe jij dit jaar ook mee?

Met de ReFit Delft Jong-Talentenloop biedt het sfeervolle, drukbezochte Trompper Optiek Golden Ten loopevenement - ook onontdekte - jonge hardlooptalenten een extra stimulans om een schitterende wedstrijd te lopen. Attractief voor het publiek, als inspirerend voorbeeld voor de nog jongere hardlopers en met het vele publiek een prachtig podium voor jonge hardloopsters en –lopers om zich in de kijker te lopen.

samen sporten 2017

Reikhalzend wordt uitgekeken naar 25 mei en de 6e keer SamenSporten. Waarom….? Omdat ze dan meedoen aan de Trompper Optiek GoldenTenloop in hartje Delft!

Tijdens SamenSporten hebben kinderen en jongeren met en zonder beperking samen gedurende 6 weken getraind voor deelname aan één van de afstanden van de Trompper Optiek Golden Tenloop. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen manier. De één kiest voor de 1 of 2½ km, de ander durft het aan om de 5 of zelfs 10 km aan te gaan.

Wat maakt SamenSporten zo leuk? De jongens en meiden van dit project vertellen hier zelf over. "Het is super om met de wedstrijd mee te lopen, door Delft en dan door de toeschouwers aangemoedigd te worden. Ik lijk wel de winnaar", aldus Rick. Hij vindt het ook erg gezellig met z'n allen. Raoul vertelt "ik vind het fijn om samen ergens naar toe te werken met een mengeling van plezier en serieus trainen én doorzetten". Stephan: "De verschillende spellen die we doen en dat je andere mensen ontmoet vind ik het leukst. En de muziek tijdens de wedstrijd is zo cool."

Rick heeft nog een oproep: "De finish is zo leuk, iedereen moet komen kijken!"

SamenSporten wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Samen Delft en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Info: samensportendelft@gmail.com of bel Lorenzo 06-40900195.

Komt u met de fiets?

We zijn blij als publiek en deelnemers met de fiets naar de Golden Tenloop komen. Echter; met de duizenden mensen op de been in de gezellige maar kleine binnenstad van Delft is het niet mogelijk om overal je fiets neer te zetten. Hulpdiensten en voetgangers hebben dan geen doorgang meer. Parkeer daarom je fiets buiten de drukte, bijv. op het Sint Agathaplein (bij de Prinsenhof), op de Molslaan of het Bastiaansplein.

Het is in verband met de drukte en veiligheid verboden om je fiets op de Burgwal, Brabantse Turfmarkt en op de Markt te parkeren.

Goede Doel 2017

Trompper Optiek Golden Tenloop laat ook anderen bewegen…

Traditiegetrouw schenkt AV De Koplopers elk jaar een deel van de inschrijfgelden van de Golden Tenloop aan een goed doel. Dit jaar gaat onze donatie naar de Stichting Vrienden van de Bieslandhof. Voor de start van de 10 km zal Marius Schwartz, voorzitter van AV De Koplopers, een cheque van 1000 euro uitreiken aan Lydi Brouwer, locatiemanager van de Bieslandhof.

Milan van Holsteijn (9)…

...is een snelle loper, maar ook de snelste inschrijver. Hij veroverde daarmee het felbegeerde startnummer 1. Milan gaat van start op de 2,5 km. Op de foto staat Milan trots voor twee planken vol bekers en een fiks aantal medailles. Over de vraag wat hij later wil worden hoeft hij niet lang na te denken. "Atleet, en ik wil ook naar de Olympische Spelen!"

Jaar

Heren

Tijd

Dames

Tijd

2016

2015

Gerben Solleveld

Alwin Roovers

33.22

31.12

Rose Enthoven

Rose Enthoven

37.22

37,51

2014

Mike Teekens

31:22

Marlies Jongerius

37:28

2013

Pascal van Troost

30:59

Marlies Jongerius

37:44

2012

Mike Teekens

32:00

Renata Haring

36:12

Alle kinderen krijgen na de finish een ijsbon van De Lelie

Scholencompetitie

Ook in 2017 is aan de 2,5 km prestatieloop een scholencompetitie verbonden. Scholen in de Delftse regio zijn uitgenodigd om met één of meerdere teams deel te nemen aan deze leuke competitie. Vertegenwoordigers van het gemeentelijk JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, zullen aanwezig zijn en tomaatjes uitdelen.

AGIUM RUNCIRCUIT

Wedstrijd 2017

Plaats

Datum

Meer informatie op:

Trompper Optiek Golden Tenloop (1)

Delft

25 mei

www.goldentenloop.nl

DIOS Lenteloop te Den Hoorn (2)

Den Hoorn

3 juni

www.dioslentefeest.nl

Oranjeloop

Kwintsheul

23 juni

www.oranjefeesten-kwintsheul.nl

Kadeloop (3)

Schipluiden

1 juli

www.dehardloper.nl/kadeloop

VTM loop

Maasdijk

29 juli

www.vtmtelecomloop.nl

Bradelierloop

De Lier

12 aug

www.bradelierloop.nl

Rijk Zwaanloop

's-Gravenzande

30 sep

www.westlandsmooiste.nl

Klik voor meer informatie over het Agium Runcircuit Op www.facebook.com/zomerruncircuit

Sponsors

Hoofdsponsor

Trompper Optiek

Subsponsor

ReFit Delft

Sponsors
Ask Atticus B.V. Rijswijk
Bloemensalon De Zonnebloem
Café de Beierd
Café Huug
Chocolaterie De Lelie
De Kurk Eet- en Proeflokaal
Dille & Kamille
Eetcafé 't Walletje
Grand Café de Sjees
Groenewegen Delft
Het Koningshuys
Jazzcafé Bebop
Jekkers eten & drinken
Jek'snacks
Juwelier Warnaar
KlusWijs Delft
Kobus Kuch
KPS Delft BV
Krant Delft op Zondag
Labore Administratie en belastingadviesbureau
Loodgietersbedrijf Pieter Snelders
Maltha Sport
Partycentrum de Brasserij
Powareness
Preuninger B.V.
Profile van der Plank
De Fietsspecialist
ReFit Delft
Renergie - Training, coaching & supervisie
RODI Media zh
Ruitenburg adviseurs & accountants
Runnersworld
Seven Days
Slee Communicatie
Stadskoffyhuis
Theo van der Helm Sanitair & Tegels Pijnacker
Trompper Optiek
Vakantiepark Delftse Hout
Verbeek Verf en Glas
Verkade & Jacques
Versteegh Vak- en Vrijetijdskleding
Voederhuis Fred Tet Nootdorp
Westvest Notarissen
Zwaard IJzerhandel

Begunstigers

Area 015
Bakker Van Roon
Beaart IJs
Click Visuele Communicatie
Domino Pizza's
Hampshire Hotel Delft Centre
Jans Lunch koek & gebak
Kapsalon Voskuil
Kledingzaak No. 13
KNUS
Massagepraktijk De Aanpak
Picnic, de online supermarkt
Zegwaard Rioolreiniging
Studio Zomereik, grafische vormgeving

Bedankt voor de medewerking

Afrodite percussie / Hans vd Blom
Cathelijne de Bruijn (Warming Up)
Congregatiegebouw
EHBO'ers
Gemeente Delft
Kepcom
Maria van Jessehof
Maria van Jessekerk
Motorbegeleidingsteam
Percussiegroep Phoenix
Peter Hallensleben en Bruun van der Steuijt (Speakers)
Politie Haaglanden
Provincie Zuid-Holland
Recreatiegebied Delftse Hout
Veolia Openbaar Vervoer

Uitslagen

Alle uitslagen zijn te
bekijken op:

uitslagen@goldentenloop.nl

Tijdens de Trompper Optiek Golden Tenloop zal er worden gecollecteerd voor de RoPaRun.

Redactie
Jan Holierhoek,
Bruun van der Steuijt

Rosina Hoenderdos

Eindredactie:
RODI Media zh

Fotografie:
Roel van Dorsten, Jan Elderhorst, Jan Holierhoek, Kees Nouws, Erik de Graaf, Myra Hillebrink, en Koos Bommelé

Opmaak en drukwerk:
RODI Media zh

BEDANKT!

Het 'motorbegeleidingsteam' is al jaren een vaste waarde bij de beveiliging van het parcours en het begeleiden van de deelnemers.