Golden Ten loop

5 mei 2018

Golden Ten loop 5 mei 2018


Trompper Optiek Golden Ten Loop Beweegt

De 31ste editie van de Golden Ten beweegt je! Om je hardloopschoenen weer aan te trekken en er lekker op uit te gaan. Even een frisse neus halen. Even je hoofd leeglopen. Even kijken of er op je (vaste?) hardlooprondje al meer te bespeuren is van de ontluikende lente? De fanatiekere lopers kijken vast naar hun trainingstijden. Lig ik op schema als ik op 10 mei de 10 kilometer binnen de 40 minuten wil lopen? Hopelijk beweegt deze krant je er in ieder geval ook weer toe om je in te schrijven. Maar de Golden Ten beweegt zoveel meer. Wat te denken van het plezier dat je hebt om met zoon, dochter, of je lief samen mee te gaan doen? Of het samen trainen met collega's voor de bedrijvenloop? Of het plezier om met je loopmaatje van Samen Sporten te trainen, zodat lopers met een beperking toch maar even die 2,5 - 5 of 10 kilometer weten uit te lopen. Zij hebben de dag van hun leven, kijk maar wat een plezier ze hebben tijdens de wedstrijd!

De Golden Ten beweegt graag meer dan alleen de hardlopers en wandelaars in de Delftse regio. Zo doneren we altijd een deel van de inschrijfgelden aan een goed doel, waarover elders in deze krant meer staat. De Golden Ten beweegt ook een leger aan vrijwilligers, sponsoren en andere middenstanders die hulpvaardig zijn met hand- en spandiensten, hulpverleners die komen assisteren, enzovoort. Het is prachtig om te zien hoeveel mensen in beweging zijn om de Golden Ten Loop te laten slagen en met plezier hun steentje bijdragen!

Komt allen naar Delft op 10 mei Hemelvaartsdag en geniet van de 31ste Trompper Optiek Golden Ten Loop of Lopers Company Delft Wandeltochten. Of het nu hardlopend, wandelend, of als toeschouwer is. Kom en beweeg elkaar!

Marius Schwartz

Voorzitter AV De Koplopers

Even voorstellen: De Koplopers

Vind je het leuk om hard te lopen en ben je op zoek naar loopmaatjes? Zoek je professionele begeleiding bij het lopen, bijvoorbeeld omdat je een wedstrijd als de Golden Ten wilt lopen? En hou je van gezelligheid, is het niet tijdens, dan wel voor of na het lopen? Vind je het leuk om dingen te organiseren en te helpen bij onze activiteiten? Dan is het tijd om lid te worden van Atletiekvereniging De Koplopers. Onze club heeft elf loopgroepen voor zo'n 400 leden: op elk niveau wat wils. Van een Instroom- en Herstel Groep en recreatieve loopgroepen tot aan wedstrijdgroepen die zich richten op korte en lange wegwedstrijden, crossen, trails en natuurlijk de marathon, of zelfs ultraloop. Alle trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers. Tijdens trainingsavonden kun je advies van een fysiotherapeut krijgen én gemasseerd worden. We trainen op de weg, in de Delftse Hout en in het weekend soms in de duinen. Eén groep traint één keer per week op de atletiekbaan. De Koplopers is een actieve vereniging: onze leden organiseren de Golden Ten, de maandelijkse Kopjesloop in de Delftse Hout en 's winters de oliebollencross. Daarnaast zetten onze leden zich in voor vrijwilligerswerk met de cliënten van een aantal Delftse maatschappelijke instellingen: de Bieslandhof, Herman Broerenschool, Zorgboerderij Buitengewoon en de Alzheimerstichting afdeling Delft-Westland-Oostland (DWO). De Koplopers willen zo méér betekenen voor de Delftse gemeenschap dan lopen alleen. Zie voor meer informatie, of inschrijfformulier op dekoplopers.nl.

Marius Schwartz

Voorzitter AV De Koplopers

Wij zijn er weer klaar voor!

Als hardloper in Delft ben je natuurlijk al heel snel een liefhebber van Delft. Lekker 'even alles van je af lopen ' langs de grachten óf samen heerlijk te bewegen in de mooie natuur. Delft biedt 't binnen loopafstand! Dus óf je nu wandelt óf hardloopt: Je voelt je even één met Delft!
Zéker zó uniek is de sfeer in de binnenstad tijdens Delfts grootste hardloop evenement: de Trompper Optiek Golden Tenloop! Het is dan zó gezellig: bezoekers, lopers, familie, vrienden, collega's, kortom: volle terrassen op de Beestenmarkt en de Grote Markt. Van alles wat langs het parcours gebeurt tot de enorme aanmoedigingen die je krijgt in de Delftse Hout. En dát al voor de 31ste keer! Het is simpelweg uniek! Beleef deze dag met ons én geniet mee!
Daar waar op die dag menigeen een topprestatie neerzet bedanken wij als sponsoren natuurlijk al die vrijwilligers van AV De Koplopers die in de maanden voorafgaand, veelal avond aan avond, het mogelijk maken een mooi evenement als dit te laten plaatsvinden. Enthousiast al die mensen een onvergetelijke dag bezorgen. Samen deel uitmaken van een topevenement voor lopers van álle leeftijden. Van opa's en oma's tot kind, klein- en achterkleinkinderen. Wij zijn hier buitengewoon trots op!
Een prestatie neerzetten voor een goed doel geeft natuurlijk óók een enorme stimulans. Wij mogen ons erop verheugen dat veel van deze unieke initiatieven hun voltooiing krijgen tijdens de Trompper Optiek Golden Tenloop!
Dit alles beleef je mee op Hemelvaartsdag 10 mei, óp of nabij de Burgwal.
Wij kijken er weer naar uit!

Maarten en Willie van Woerden, Trompper Optiek, hoofdsponsor

Ook dit jaar een goed doel!
Trompper Optiek Golden Tenloop laat ook anderen bewegen…

Traditiegetrouw schenkt AV De Koplopers elk jaar een deel van de inschrijfgelden van de Golden Tenloop aan een goed doel. Dit jaar gaat onze donatie naar de Alzheimer Stichting Afdeling Delft-Westland-Oostland. De cheque van € 1000,00 wordt vóór de start van de 10 kilometer symbolisch overhandigd.

De lokale afdeling van de Alzheimerstichting ontvangt deze donatie om professioneel voorlichting te kunnen geven in kantines, buurthuizen en allerlei instellingen waar geen beamers, schermen en laptops voorhanden zijn. De Alzheimerstichting geeft die voorlichting om mensen met symptomen van dementie te laten leren herkennen, en te leren hoe daar mee om te gaan. Doel is om daarmee onze samenleving 'dementievriendelijk' te maken. Als bijvoorbeeld trainers of leden van je club deze voorlichting gehad hebben, zijn ze beter in staat om clubgenoten met beginnende dementie zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te kunnen laten sporten.

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. In het begin van de ziekte vallen meestal de geheugenproblemen op. Later volgen problemen met denken en taal, veranderingen in karakter en gedrag. Naarmate de ziekte erger wordt, verliest iemand met dementie steeds meer de regie over zijn eigen leven. In Nederland hebben zo'n 250.000 mensen dementie; door de vergrijzing is dit aantal in 2050 mogelijk 500.000. Wilt u meer weten, of een voorlichting krijgen over dementie, raadpleeg dan de website www.alzheimer-nederland.nl.

Vanaf 2015 is AV De Koplopers een duurzame samenwerking aangegaan met vier Delftse maatschappelijke instellingen waarbij we financiële steun combineren met vrijwilligersinzet. Naast de Alzheimerstichting Afdeling Delft-Westland-Oostland, betreft dat de Stichting Vrienden van de Bieslandhof, Zorgboerderij BuitenGewoon, en het Herman Broerencollege dat zich richt op kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en hen voorbereidt op een eigen plaats in de maatschappij. Binnen die samenwerking zoeken we gezamenlijk ook naar nieuwe synergie tussen de instellingen. Bijvoorbeeld door de leerlingen van het Herman Broerencollege en Koplopers een lunch te laten verzorgen voor bewoners van de Bieslandhof. Jaarlijks maken De Koplopers samen met onze vier maatschappelijke instellingen een activiteitenprogramma. Dat bestaat uit activiteiten waar onze leden bij gaan helpen, of projecten die we met bijdragen uit de Trompper Optiek Golden Tenloop en de Kopjeslopen mede mogelijk maken.

Afrodite Percussie

Hans vd. Blom is al vele jaren met zijn Percussiegroep Afrodite een vaste waarde voor de Trompper Optiek Golden Tenloop. Aanvankelijk was deze groep actief in de Delftse Hout, maar de laatste jaren is Hans met zijn mensen te vinden op de hoek van de Nieuwe Langendijk / hoek Vrouwenregt, op een kilometer afstand van de finish. Met het opwindende tromgeroffel worden de deelnemers aan de 5 en de 10 km opgezweept voor de laatste kilometer.
Hans vd Blom begeleidt de laatste loper met zijn trommel naar de finish en dat geeft altijd een heel bijzondere sfeer bij de meet.

12e Lopers Company GTL Wandeltochten

De wandelorganisatie: Jeannette, Joop, Frans en Jan

Voor de twaalfde keer zijn onder auspiciën van de Trompper Optiek Golden Tenloop-organisatie aantrekkelijke wandeltochten in Delft en omgeving mogelijk. De hardloop speciaalzaak Lopers Company Delft is ook dit jaar sponsor van deze wandeltochten.

Voor iedereen die niet kan of wil hardlopen, maar toch sportief bezig wil zijn op Hemelvaartsdag hebben we vier wandeltochten in en rond Delft uitgezet. 5 km - Half Ten (start vanaf 9.30 uur)10 km - Single Ten (start vanaf 8.30 uur) 20 km - Double Ten (start vanaf 8.30 uur) 30 km - Triple Ten (start vanaf 8.30 uur)

Inschrijven

Inschrijven voor de 10, 20 en 30 km kan vanaf 8.30 uur in de winkel van Lopers Company Delft; de start van de 5 km 'Half Ten' is vanaf half tien. Voor de 30 km sluit de inschrijving om 11.00 uur; voor de overige afstanden om 12.00 uur.

Bedrijven of groepen kunnen tot uiterlijk 25 april a.s. via het e-mailadres info@runningdelft.nl aangeven dat men wil deelnemen met een groep wandelaars. Het aantal wandelaars en de afstand moeten dan worden doorgegeven. De GTL organisatie stuurt de contactpersoon dan een factuur die vooraf dient te worden betaald. Op de dag van de Trompper Optiek Golden Tenloop kan één persoon (afgevaardigde) de wandelroute en dergelijke afhalen bij het inschrijfpunt "Lopers Company Delft".

Kosten

Voor alle afstanden geldt één prijs namelijk € 5,50 met medaille en € 3,50 zonder medaille. Deelnemers in het bezit van een KWBN-pas krijgen 1 euro korting. Voor groepsdeelname en vooraf ingeschrevenen geldt per persoon een prijs van € 4,50 met medaille en € 2,50 zonder medaille. Bij de start is het niet mogelijk om te pinnen.

Start

De start is zoals gebruikelijk bij de hardloop speciaalzaak "Lopers Company Delft" Oosteinde 235 te Delft. (Telefoon 015-2140091)

Finish

Voor alle afstanden is de finish wederom in de bar/lobby van het Hampshire Hotel Delft Centre op Koepoortplaats 3 Delft. Het afmelden en eventueel ontvangen van de medaille kan daar tot uiterlijk 17.00 uur. Op deze locatie is het mogelijk om nog na te praten met je loopmaten onder het genot van een hapje en/of een drankje (voor eigen rekening).

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Rob of Jeannette Smit van Lopers Company Delft.
Telefoon: 015-2140091
Email: info@runningdelft.nl

SamenSporten 2018

Reikhalzend wordt uitgekeken naar a.s. Hemelvaartsdag en de 7e keer SamenSporten. Waarom….? Omdat ze dan meedoen aan de Trompper Optiek Golden Tenloop in hartje Delft!

Tijdens SamenSporten trainen kinderen en mensen met en zonder beperking samen gedurende 6 weken voor deelname aan één van de afstanden van de Trompper Optiek Golden Tenloop. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen manier. De één kiest voor de 2½ of 10 km, de ander durft het aan om de 5 km samen te lopen.

Wat maakt SamenSporten zo bijzonder? Als je de foto' s van voorgaande jaren bekijkt wordt dat al snel duidelijk: de motivatie en het plezier straalt er van af. Sommige buddy s vertellen dat ze zonder dit project de stap naar deelname niet hadden gewaagd en maken op deze manier kennis met de atletiek sport. Door als koppel deel te nemen trek je elkaar letterlijk over de streep. De aanmoediging van het Delftse publiek bij de finish is ook groots om te ervaren. SamenSporten is geweldig.

Het zou mooi zijn als je ook kon meedoen aan SamenBasketbal of SamenKorfbal, maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek. SamenJudo is wel 9 februari van start gegaan, dus wie weet! Van het één komt het ander. De jongens en meiden hebben kennis kunnen maken met elkaar en met een groot publiek bij de finish. Kom vooral aanmoedigen!

Meer informatie…

info@het-luisterrijk.nl Je kunt ook kijken op de facebookpagina SamenSporten of op www.het-luisterrijk.nl

SamenSporten wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Samen Delft AV 40 en een aantal vrijwilligers.

ReFit Delft Jong-Talentenloop

De Trompper Optiek Golden Tenloop organiseert dit jaar opnieuw de Jong-Talentenloop. Jongeren tot en met 18 jaar strijden bij de 5 km loop om de prijzen in hun eigen klassement.
De Jong-Talentenloop maakt deel uit van de normale 5 km prestatieloop. Alle deelnemers tot en met de leeftijd van 18 jaar doen automatisch mee aan de Jong-Talentenloop. Voor de snelste drie meisjes en jongens staan fraaie prijzen klaar. In 2017 deden 212 jongeren mee met de Jong-Talentenloop. Doe jij dit jaar ook mee?

Met de ReFit Delft Jong-Talentenloop biedt het sfeervolle, drukbezochte Trompper Optiek Golden Ten loopevenement - ook onontdekte - jonge hardlooptalenten een extra stimulans om een schitterende wedstrijd te lopen. Attractief voor het publiek, als inspirerend voorbeeld voor de nog jongere hardlopers en met het vele publiek een prachtig podium voor jonge hardloopsters en –lopers om zich in de kijker te lopen.

"Ruitenburg Team Run Delft" voor bedrijven, instellingen, verenigingen en scholen

De Trompper Optiek Golden Tenloop organiseert dit jaar opnieuw de Teamloop op de 5 km en de 10 km. Naast bedrijven doen ook instellingen, scholen, buurt of wijken, families en iedereen die in teamverband wil lopen deel aan de Ruitenburg Team Run Delft. Een unieke manier om een boost te geven aan de teamspirit en een mooi uitje. Ruim 120 teams gaan dit jaar de sportieve en gezellige strijd met elkaar aan om fraaie ereprijzen. De drie snelste teams zullen plaatsnemen op het erepodium. Alle teamlopers krijgen een uniek functioneel hardloopshirt en dingen ook mee in het individuele klassement voor de prijzen.

PROGRAMMA

Jeugdloop 1 km ………………… 12.00 uur

2,5 km prestatieloop ………….. 12.30 uur

Lopers Company Running Delft
5 km prestatieloop ……………… 13.15 uur

Trompper Optiek
Golden Tenloop 10 km ……… 15.00 uur

Parkeer je fiets buiten de drukte!

Lekker op de fiets naar de Golden Tenloop.... Een prima plan, maar parkeer je fiets dan buiten de drukte! Bijvoorbeeld op het Agathaplein, de Nieuwe Langendijk, de Molslaan of op de Gasthuisplaats. En als je nog een klein stukje wilt warm lopen voordat je aan de start verschijnt: Er zijn ook op het Station en op het Vesteplein ruim voldoende en uitstekende fietsparkeerplaatsen. Het is verboden om je fiets op de Burgwal, Brabantse Turfmarkt of op de Markt te parkeren. Reden hiervoor is dat hulpdiensten het gebied dan niet meer goed kunnen bereiken. Bovendien belemmert het de doorgang voor onze eigen lopers en bezoekers. We vertrouwen op jullie medewerking!

Agium zomer runcircuit 2018

Ruitenburg Halve Westland                 Naaldwijk                24 maart 2018         www.westlandsehalvemarathon.nl

Trompper Optiek Golden Tenloop        Delft                        10 mei 2018                www.goldentenloop.nl

DIOS Lenteloop                                 Den Hoorn         19 mei 2018                www.dioslentefeest.nl

Omloop van Ter Heijde                        Ter Heijde                8 juni 2018                 www.omloopterheijde.nl

Oranjeloop                                         Kwintsheul                22 juni 2018                www.oranjefeesten-kwintsheul.nl

Kadeloop                                         Schipluiden         7 juli 2018                 www.dehardlopers.nl/kadeloop

Ruitenburg Run                                 Maasdijk                 21 juli 2018                www.ruitenburgrunmaasdijk.nl

Bradelierloop                                        De Lier                 18 augustus 2018 www.bradelierloop.nl

Rijk Zwaanloops                                 Gravenzande         29 september 2018 www.westlandsmooiste.nl

Hoofdsponsor
Trompper Optiek

Subsponsors

Lopers Company

running Delft

Ruitenburg adviseurs en accountants

         Sponsors

Ask Atticus B.V. Rijswijk

Belgisch Biercafé Belvédère

Bloemensalon De Zonnebloem

Cafe de Beierd

Cafe Huug

Chocolaterie/Gelaterie De Lelie

De Kurk Eet- en Proeflokaal

Dille & Kamille

Eetcafé 't Walletje

Fijn Bar & Kitchen

Grand Café de Sjees

Groenewegen

Elektrotechniek Delft

Het Koningshuys

Holland Interieur

Juwelier Warnaar

Kobus Kuch

KPS Delft BV

Krant Delft op Zondag

Labore Administratie en belastingadviesbureau

Maltha Sport

Otelli Gelateria & Espressobar

Partycentrum de Brasserij

Prowareness

Preuninger B.V.

Profile van der Plank
De Fietsspecialist

ReFit Delft

Renergie - Training, coaching& supervisie

Rodi Media

Rombout

Ruitenburg adviseurs & accountants

Lopers Company

Running Delft

Seven Days

Teunissen + Berendse Holding "Drive-in Units"

Theo van der Helm Sanitair & Tegels Pijnacker

Trompper Optiek

Vakantiepark Delftse Hout

Verbeek Verf en Glas

Verkade & Jacques

Versteegh Vak- en Vrijetijdskleding

Voederhuis Fred Tet Nootdorp

Westvest Notarissen

Zwaard IJzerhandel

Begunstigers

Bakker Van Roon

Beaart IJs

Click Visuele Communicatie

Domino Pizza's

Hampshire Hotel Delft Centre

Jans Lunch koek & gebak

Kapsalon Voskuil

Kledingzaak No. 13

KNUS

Massagepraktijk De Aanpak

SITA Recycling Services

Stadskoffyhuis

Zegwaard Rioolreiniging

Studio Zomereik, grafische vormgeving

Bedankt voor de medewerking

Afrodite percussie / Hans vd Blom

Cathelijne de Bruijn (Warming Up)

Congregatiegebouw

Connexxion Openbaar Vervoer

EHBO'ers

Gemeente Delft

Gemeente Pijnacker/Nootdorp

Kepcom

Maria van Jessehof

Maria van Jessekerk

Motorbegeleidingsteam

Percussiegroep Phoenix

Peter Hallensleben en Bruun van der Steuijt (Speakers)

Politie Haaglanden

Provincie Zuid-Holland

Bedankt

De Trompper Optiek Golden Tenloop-organisatie bedankt alle vrijwilligers , het motorbegeleidingsteam en het team van de Life-Savers voor hun fantastische medewerking. Zonder hen is het onmogelijk zo'n mooi en groot sportfeest te organiseren in de historische binnenstad van Delft.

Colofon

COLOFON
REDACTIE:
Jan Holierhoek, Bruun van der Steuijt
EINDREDACTIE:
Rodi media zh
FOTOGRAFIE:
Roel van Dorsten, Jan Holierhoek, Koos Bommelé
OPMAAK EN DRUKWERK:
Rodi media zh
www. rodimedia-zh.nl